Aktuális hirdetéseink

Az oldalt hetente frissítjük az aktuális hirdetésekkel, legutóbb ekkor:

2018. szeptember 16. Évközi 24. vasárnap

» „Ha valaki követni akar, tagadja meg magát, vegye fel keresztjét, és kövessen. Mert aki meg akarja menteni életét, elveszíti azt, de aki elveszíti életét értem és az evangéliumért, megmenti azt.” «

részlet a vasárnapi evangéliumból, Szent Márk evangéliumából, a 8. fejezetből

Az aktuális heti miserendet lásd itt: Programnaptár

Veni Sancte: Vasárnap (szeptember 16-án) 9 órakor Veni Sancte szentmise lesz.

Fogadóóra: Szerdán du. 4 órától a szentmiséig, a Plébános atya fogadóórát tart a plébánián. Most hétfőn a fogadóóra elmarad.

Lelkigyakorlatunk: Következő hétvégén (szeptermber 22-23-án, szombat-vasárnap) tartjuk lelkigyakorlatunkat Leányfalun, a Szent Gellért házban. Összes költség 8.000,-Ft, mely tartalmazza a szállást, és 4 étkezést szombat ebédtől vasárnap ebédig.
– Jelentkezni a sekrestyében kitett lapon lehet szeptember 16-ig, 4.000,-Ft előleg fizetésével.
– Aki autóval tud jönni, kérjük írja oda azt is, hogy hány üres hely van az autójában!
Akik jönnek a lelkigyakorlatra, azoknak pénteken, az esti szentmise után, 7 órakor az utazással és a programmal kapcsolatosan, megbeszélést tartunk a plébánián. Aki föliratkozott, de nem fizette be az előleget, kérjük, mielőbb pótolja!

Felhívás a gyermekeknek: Az evangéliumhoz kapcsolódó rejtvények ismét megtalálhatók a hétvégi szentmisék után a Mária oltárnál! Visszavárjuk a megfejtéseket! A szentmise-naplókat szeretnénk kiosztani. Kérjük, a szentmise után jöjjetek a sekrestyébe, és vegyétek át azokat!

Karitász bál: A Szent Rita Karitász Közösség október 19-én PÉNTEKEN 19.00 órától ismét megrendezi jótékonysági bálját a Művelődési Házban. Jegyeket a hétvégi szentmisék után lehet vásárolni 3.500,-Ft-ért, szeptember 16-tól a Mária oltár előtt. A részvételi jegyek mellett, kaphatók 500 Ft-os támogató jegyek is. A báli tombolára szívesen fogadjuk felajánlásaikat szentmisék után a sekrestyében, vagy irodai órák alatt a plébánián. A felajánlásokat előre is köszönjük!

Szent István szobrot tervezünk: A részletekért kattints ide!

Adoremus: Az Adoremus szeptemberi száma elvihető a sekrestyéből (aki megrendelte). Ára 580 Ft.

Korábbi hirdetményeink


Új gondnok a plébánián: Szeretnénk tájékoztatni híveinket, 2018 márciusától hogy a Plébános atya régi szobájában egy fiatalember és édesanyja lakik, akik a plébánia területén lévő, és a templom körüli gondnoki teendőket fogják végezni. Fogadják őket szeretettel!

Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezés: A határon túli magyarok kérést fogalmaztak meg a magyarországi emberek felé, hogy írják alá a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezést. Jelenleg nincs olyan átfogó európai uniós szabályozás, amely megfelelő jogi védelmet biztosítana a határon túli magyaroknak, valamint az európai őshonos nemzeti közösségeknek. Amennyiben sikerül összegyűjteni egymillió aláírást, az Európai Bizottság köteles foglalkozni a határon túli magyarok, és a több, mint 5 millió őshonos kisebbség ügyével. A kezdeményezés a sekrestyében lévő lap kitöltésével támogatható. Mintát is mellékeltünk, NYOMTATOTT NAGYBETŰVEL kérik, csak a hibátlanul kitöltött lapokat fogadják el.

Francia nyelvoktatás: Juhászné Lantos Melinda vezetésével, a Karitász szervezésében ismét újra indul a francia nyelvoktatás kisiskolás diákok részére. A rászoruló kisdiákoknak ingyenes, a többiektől adományt fogadunk el. Az első találkozó október 6-án pénteken 16.30 órakor lesz a plébánián.

Párkeresők és párra várók: Imacsoportot indítunk párt keresők és párra várók részére. Az országosan elterjedt kezdeményezés alapján Kistarcsán és Csömörön is elkezdünk kis csoportokban közösen imádkozni, Isten elé járulni szándékunkkal. Ha úgy érzed, életed ezen területén nem haladnak a dolgok, és készen állsz a Jóisten kezébe tenni bizalommal életedet, nagy szeretettel várunk! („A bizalom csodákat tesz!” Lisieuxi Szent Teréz.) Az imacsoport tagjai havonta egy alkalommal találkoznak. Jelentkezni lehet a sekrestyében kitett lapon, és kérjük, tapintatosan terjesszétek egyedülálló ismerőseitek körében az imacsoport hírét! A fiúknak és lányoknak külön lesznek a foglalkozások.

Rózsafüzér: Minden hónap 3. vasárnapján a szentmise előtti rózsafüzért hazánkért, Európáért, és keresztény felelős vezetőkért fogjuk elvégezni.

Akolitus avatás: 2017 szeptember 30-án a Váci Székesegyházban akolitussá avatták Gombás Vilmos, Jagiello Ádám és Soós Árpád testvérünket. Most már ők is külön engedély nélkül áldoztathatnak.

Ima a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusért:

Mennyei Atyánk,
minden élet forrása!
Küldd el Szentlelkedet,
hogy az önmagát értünk feláldozó
és az Oltáriszentségben velünk levő Krisztust
felismerjük és egyre jobban szeressük!
Ő Urunk és Mesterünk,
barátunk és táplálékunk,
orvosunk és békességünk.
Adj bátorságot,
hogy az ő erejét és örömét
elvigyük minden emberhez!
Add, hogy a készület ideje
és az Eucharisztikus Kongresszus ünneplése
egész hívő közösségünk,
fővárosunk, népünk,
Európa és a világ
lelki megújulására szolgáljon!

Amen.

Archívum: A csömöri egyházközség eddig fellelhető összes fényképe, videófilmje archiválásra került. A fényképek, filmek listája ide kattintva évekre, eseményekre lebontva megtekinthető, elolvasható, majd a kiválasztott fájl Tiszai Árpádtól elkérhető (Internetről nem tölthető le).

Gerinctorna: Szerdánként este 7 órától ismét lehetőség lesz közös gerinctornára a plébánián. Az érdeklődőket szeretettel várja Kővári Kati. Takarót és kispárnát mindenki hozzon magával.

Családtábor képek: A tatai családtáborról készült képek megtekinthetők a kistarcsai plébánia honlapján. (kistarcsa.plebania.hu)

Katolikus óvoda: Kistarcsán katolikus óvoda létesítését tervezzük. Szeretnénk felmérni az igényeket, mely családok támogatják terveinket, hogyha megvalósul, majd oda szeretnék járatni gyermekeiket. Az igényfelmérő lapot a sekrestyében lehet kitölteni.

A világegyház hírei: Vatikáni rádió híre szerint, július 5-én, Wittenbergben, vagyis a reformáció szülővárosában csatlakozott hivatalosan a Református Egyházak Világszövetsége a megigazulás tanáról szóló közös nyilatkozathoz (amelyet az evangélikusok 1999-ben, a metodisták 2006-ban fogadtak el). Az ökumenikus folyamat újabb fontos állomása ez, hiszen a katolikusok, lutheránusok és metodisták után most a református egyházak is ugyanazt az álláspontot képviselik a megigazulás tanával kapcsolatban. Így egy fontos félreértés tisztázódott, amely a XVI. században megosztotta a keresztényeket.

Bérmálkozási lelkigyakorlat: A bérmálkozásra készülő fiataljainknak lelkigyakorlatot szervezünk. Időpontja: augusztus 28-29-30. (hétfő de. 10 órától szerda ebéd utánig) Helyszín: Misszionárius Nővérek Rendháza, Budapest, XIV., Hermina út 19. Kérjük a bérmálkozásra készülőket, hogy tegyék szabaddá ezt a három napot. Visszajelzést várunk mindenkitől a sekrestyében vagy az irodában.

Kórusunk jubilál: Köszönjük a templom kórusának egész éves önzetlen szolgálatát, megalakulásuk 12. évfordulója alkalmából.

Szombati rózsafüzér: 2017 március végétől minden szombaton a szentmise kezdete előtt fél órával rózsafüzért mondunk.

Vidám Nyugdíjasok Klubja: Elindult a Vidám Nyugdíjasok Klubja, „Viszlát meló, klubélet helló!” szlogennel. A klub célja, az idősebbek közösségbe való szervezése. Színes programokkal várja a testvéreket havonta egy alkalommal a plébániára Gutyán Mihályné Nusika, a szervező. Első alkalom: március 20. hétfő, délután 2-től 4 óráig volt.Terápia: Hiperaktív, értelmileg, vagy mozgásában elmaradott, és autista gyermekek fejlesztése terápiás kutya segítségével. Érdeklődni lehet: Veszelszki Éva 30/357-59-51.

Ingyenes nyelvleckék: A Csömöri Szent Rita Karitász szervezésében, ingyenes francia nyelvoktatás indul 5-9 éves gyermekek részére március 17-től minden pénteken ½ 5 – ¼ 6-ig a plébánián. Sok szeretettel várunk minden tanulni vágyó kisdiákot!

Templomtakarítókat várunk: A templom takarításához várjuk segítőkész híveink jelentkezését. Minden szombaton reggel 8-kor kezdünk, és kb. egy, másfél óra alatt el tudjuk végezni a munkát. Ha többen leszünk, heti váltásban be tudnánk osztani a szombat reggeleket.

Hittantábor: Idén nyáron Abádszalókra szervezünk a gyerekeknek hittantábort augusztus 4-9-ig. Jelentkezni lehet a hitoktatóknál.

Betegellátás: Aki tud olyan idős, beteg hívőnkről, aki már nem tud templomba járni, de szeretné, ha elsőpéntekenként a Plébános atya ellátná, kérjük jelezzék a sekrestyében, vagy a plébánia irodáján.

Családtábor: Ismét lesz családtábor, az idei évben Tatán, július 27-30-ig. Aki szeretne részt venni, a jelentkezési lapot - részletes ismertetővel - a sekrestyéből elviheti. A helyfoglalás miatt kérjük a jövő hét végéig a jelentkezéseket a sekrestyében, vagy irodai órák alatt a plébánián leadni.

Új felnőtt hittan: 2017. február 8-án, szerdán az esti szentmise után a felnőtteknek számára új, havi hittan sorozatot indítottunk, melyre mindenkit szeretettel várunk!

Szabadfogas: Elindult egy országos kezdeményezés SZABADFOGAS néven, melyben egyre több helyen állnak ruhafogasok, rajtuk meleg ruhák és a felirat: “Ha fázol, vegyél el egy kabátot. Ha nem szeretnéd, hogy mások fázzanak, tegyél ide egyet!”. Karitász csoportunk is bekapcsolódott ebbe a mozgalomba, és a mi ruhafogasaink a templom melletti Betlehemnél várják a jótevőket és a rászorultakat.

Gyermekeknek: A Jézus Szíve oltárhoz képeskönyveket raktunk ki a kisgyermekek számára, hogy a szentmise alatt nézegethessék azokat.

Keskeny út: Már weben is olvasható időszakos lapunk adventi száma 8 színes oldalon: Keskeny út.Szeretetláng: 2017 év elejétől a Szeretetláng imaórát hétfőnként az esti szentmise után fogjuk tartani.

Újságunk: Megjelent a Keskeny út c. egyházközségi folyóiratunk karácsonyi száma, melyből családonként egy példányt kérünk hazavinni.

Segítő beszélgetés: Egyházközségünk tagja, Hadrévy Borbála segítő beszélgetést kezdeményez híveink számára. Aki nehéz lelki helyzetben van, és szeretné kibeszélni magából a problémáját, vagy csak szeretné, hogy meghallgassák, annak mostantól szakszerű segítő beszélgetést kínál ingyenesen. Az ilyen beszélgetés célja, hogy elkerüljük az elmagányosodást, elidegenedést, a feleslegesség érzését. Ezekre az alkalmakra szerdánként ½ 4-től 6 óráig lesz lehetőség a plébánián. Időpontot előre szükséges egyeztetni, mise után a sekrestyében is meg lehet kapni az elérhetőséget.

Imára hívunk: Szerdai napokon a szentmisében való közös zsolozsmázásra hívlak mindnyájatokat. Ezáltal kicsit hosszabbak lesznek ezek a szentmisék. Zsolozsmát azért is kell végeznünk, hogy „Krisztus imádsága megszakítás nélkül megmaradjon az Egyházban”. Kérem, hogy akinek van rá lehetősége, kapcsolódjon be ezekbe a liturgikus imádságokba!

Keskeny út: Megjelent Keskeny út című helyi egyházközségi újságunk nyári száma! Ide katt!

Mária Rádió: Örömmel tudatjuk, hogy június 28-tól a Médiatanács a Mária Rádiót hirdette ki győztesként az FM 88.8 budapesti frekvencián. A vezetőség háláját és köszönetét fejezi ki, hogy több tízezer ember imádkozott erre a szándékra. A levél a templom hirdetőtábláján olvasható.

A katolikus temetés: körülményeinek tisztázása: A Hittani Kongregáció instrukciói, katt ide!(Magyar Kurír)

Egy százalék: Adónk 1%-áról a Csömöri Római Katolikus Egyházközségért Alapítvány javára is lehet nyilatkozni. Rendelkező nyilatkozat a hátsó kis asztalkáról elvihető. Ne feledjük a másik 1%-ot a Katolikus Egyház javára megjelölni. Ezek az 1%-ok jelentős bevételi forrásuk mind a Katolikus Egyháznak, mind pedig egyházközségünk alapítványának, és nem kerül külön pénzébe a híveknek.

Egyházközségi videók a honlapon: Egyházközségünk honlapja tovább bővült. A GALÉRIÁBAN a fotók mellett készült egy VIDEO fül. Ha rákattintunk, akkor a régi évekre visszamenőleg, számos egyházközségi videót tekinthetünk meg. (elsőáldozás, bérmálás, évvégi hálaadás vetítések, Úrnapi körmenet, stb.

Lengyel katolikus magazin magyarul: A Szeressétek Egymást! c. időszakos katolikus magazin már nem ingyenes: 350Ft-ba kerül darabonként. Az árát bedobhatják a padok mögött lévő újságos dobozba, vagy a folyóiratban lévő csekken lehet feladni az adományt. Lelkileg igen értékes cikkek olvashatók benne, szeretettel ajánljuk!

Akolitusavatás: Szeptember 26-án (szombat) este 6 órakor a Váci Székesegyházban dr. Beer Miklós püspök atya akolitussá avatta Huszár Attila, Kun Csongor és Olgyay Bálint testvérünket. Áldoztathatnak, igeliturgiát tarthatnak a templomban.

Újság: Szeretnénk buzdítani híveinket arra, hogy olvassák a heti rendszerességgel megjelenő katolikus folyóiratokat, pl. Új Ember, Keresztény Élet. Ezek az újságok tájékoztatnak bennünket a krisztusi szeretetről, Ferenc pápa gondolatairól, üzeneteiről, a keresztény világban történt eseményekről.

Gerinctorna az egészségért: Ismét elkezdődik szerdánként este 7-től ½ 9-ig a közös gerinctorna a plébánián. Takarót hozzatok magatokkal! Minden érdeklődőt szeretettel vár: Kővári Kati.

Ajánljuk figyelmébe a következő, 32 perces videót, amely a nagy keresztény felekezetek közeledésének mérföldköveit mutatja be:Latin miserészek: Kedves Testvérek! A II. Vatikáni Zsinat kérése, hogy a hívek, a liturgia során őket illető részeket latinul is tudják mondani és énekelni. Ennek a kérésnek teszünk eleget, amikor novembertől januárig, tehát a kibővített karácsonyi ünnepkörben, a mise állandó részeit latinul énekeljük. Kérjük, hogy esetleges fenntartásaikat győzzék le a kedves hívek a római egyház hagyománya iránti tiszteletükkel, szeretetükkel és ragaszkodásukkal!

Köszönjük: Hálásan köszönöm mindenkinek, akik kétkezi munkájával, ill. a rengeteg virággal hozzájárult ahhoz, hogy Úrnapjának ünnepét még felemelőbbé tehettük! Külön köszönet azoknak, akik évtizedek óta végzik ezt a gyönyörű, de fáradtságos munkát, és azoknak is, akik most kapcsolódtak be! Szintén köszönetünket fejezzük ki Szabó Zsoltnak, az IKON Oktatás Kft. igazgatójának és munkatársainak, akik térítésmentesen fölújították templomunk bejárati ajtaját, melyet eredeti szépségében csodálhatunk.

Új lektoraink: 2014. szeptember 27-én a Váci Székesegyházban lektorrá avatták Huszár Attilát, Kun Csongort és Olgyai Bálintot. Egy év múlva akolitusként fogják szolgálni egyházközségünket.

Szent liturgia Kistarcsán: A kistarcsai templomban minden hónap 1. és 3. vasárnapján este 6 órakor görögkatolikus liturgia (szentmise) lesz. Ez a mi számunkra is érvényes szentmise. Az első alkalom: 2014. szeptember 21.

Prédikáció a weben: Letölthetők Görbe József atya néhány prédikációját. A letöltéshez katt ide!

Jelentkezés a Karitászba: A Csömöri Szent Rita Karitász csoport várja azok jelentkezését, akik örömmel vennének részt a rászoruló idősek vagy családok támogatásában. Természetesen mindenki csak olyan mértékben, ahogy azt ideje engedi. Várjuk a középiskolás diákok jelentkezését is, akik a kötelező önkéntes munkát ebben a formában szeretnék ledolgozni. Az egyháznak lehetősége van az önkéntesség leigazolására. Jelentkezni a plébánián lehet vagy személyesen december 2-án 17.30-kor a plébánián tartandó karitász találkozón.

Karitász: A Csömöri Szent Rita Karitász csoport keresi a rászoruló családokat, idős embereket. Ha bárki ismer a környezetében olyan családot vagy idős embert, akinek támogatásra lenne szüksége, akkor a szentmise végén a templom bejáratánál vegyen el egy kérdőívet és töltesse ki a rászoruló ismerősével. Kitöltés után a kérdőívet a plébánia postaládájába dobja be legyen szíves!

Adoremus: Ez a havonta megjelenő kiadvány tartalmazza az aktuális havi szentmisék evangéliumát, olvasmányait, a nap szentjének rövid életrajzát és egy kis lelki útravaló elmélkedést minden napra. Ára 490 Ft.

Talált tárgyak: A talált tárgyak széles választéka (sapkák, esernyők, kesztyűk stb.) várja a tulajdonosokat a sekrestyében.