Aktuális hirdetéseink

Az oldalt hetente frissítjük az aktuális hirdetésekkel, legutóbb ekkor:

2019. június 16. Szentháromság vasárnapja

» „Még sok mondanivalóm volna, de nem vagytok hozzá elég erősek. Amikor azonban eljön az Igazság Lelke, ő majd elvezet titeket a teljes igazságra.” «

részlet a vasárnapi evangéliumból, Szent János evangéliumából, a 16. fejezetből

Az aktuális heti miserendet lásd itt: Programnaptár

Miserendváltozás: Június 10-e, hétfőtől kezdve az esti szentmisék 19 órakor kezdődnek. Június 10-én este 19 órakor igeliturgia lesz.

Rendkívüli miserend: Június 18-án kedden az esti szentmise helyett igeliturgia lesz.

Bérmálkozási előkészítő: Június 19-én szerdán 18 órakor, 21-én pénteken és 25-én kedden este a szentmise után bérmálkozási előkészítő a plébánián.

Úrnapja: Június 20-án csütörtökön reggel indulunk kutyatejet gyűjteni. A sátrakhoz való ágakért június 22-én szombaton 13 órakor a plébánia elől indulunk.

Koszorúkötés: Szeretettel hívunk mindenkit, kicsit és nagyot szombaton, június 22-én 14 órakor koszorúkötésre a következő címekre: 1.sátor: Szekeres család, Erzsébet utca 31/a.
2.sátor: Marosi Éva és családja, Erzsébet utca 52.
3.sátor: Dudikné Zsolnai Katalin, Kossuth Lajos u. 100.
4. sátor: Borhy Mária, Kossuth Lajos u. 40.

Június 23-án Úrnapja, aznap reggel 6 órakor kezdődik a virágszőnyeg díszítése. A virágokra szánt adományokat kérjük a padok mögötti perselybe helyezni vagy az irodában befizetni. Idén későn van az Úrnapja, ezért kérünk mindenkit, hogy alaposan nézzen körül a kertjében és minden menthető szirmot és virágot gyűjtsön össze. A szőnyegdíszítéshez várjuk a segítőket, mert az útvonal mentén sok az új lakó, akik még nem tudják, mi a teendő.

Bérmálás: FONTOS! Június 27-én este 18 órakor Beer Miklós váci megyéspüspök ünnepi szentmise keretében kiszolgáltatja a bérmálás szentségét. Levente atya kéri, hogy a bérmálkozásra készülők sürgősen vegyék fel vele a kapcsolatot.

Szentjánosbogár tábor: Június 30-án vasárnap este 6 órakor a Szentjánosbogár tábor nyitómiséjét tartjuk templomunkban. Szeretettel várjuk ide a vendéglátó családokat is, mert mise után találkoznak vendégükkel és elvezethetik őket a szálláshelyre.

2019. június 30 - július 5.
Idén Egyházaskozár, Jászjákóhalma, Rád, Taksony és Újszeged mellett Csömör is helyt ad a Jezsuita közösség által támogatott Szentjánosbogár gyermek és kamasz tábornak.
A Csömörre 80 gyermek érkezik az országból, akiket befogadó családok várnak szeretettel. A táborban 20 helybéli gyermek is részt vesz.
A tábor főbb időpontjai:
• A résztvevőknek minden reggel 7:45-kor van találkozó a templomban.
• 06.28-án pénteken találkozó és megbeszélés a szállásadókkal 19:45-kor a plébánián.
• Közös tábornyitó szentmise 06.30-án vasárnap 18 órakor. Erre a misére feltétlen hívjuk és várjuk a szállásadókat. A mise közben ismerkednek meg a szállásadók a vendégeikkel. Utána közösen mennek a szállásokra.
• 07.04. csütörtök 20:30-tól közös tábortűz a Bulgárkertben, amire szeretettel hívjuk a falu lakóit. Süteményt, palacsintát, innivalót köszönettel fogadunk.
• 07.05. péntek 19 órakor kiértékelés, megbeszélés a szállásadókkal, helybéliekkel a plébánián a szentmise után.
Szentmisék rendje a templomban vasárnap estétől:
• 06.30. vasárnap 18 órakor szállásadókkal táborozókkal közösen
• 07.01. hétfő 18 órakor helybélieknek, 19:30-kor a táborozóknak.
• 07.02. kedd 18 órakor közös missziós szentmise, amire mindenkit szeretettel várunk (gyerekeket főleg)
• 07.03. 19 órakor helybélieknek (a táborosoknak kirándulós nap, szabadtéri szentmise a Kálvárián koradélután)
• 07.04. csütörtök 07:00 órától szentségimádás 08:00 órakor közös szentmise
• (07.04 csütörtök 16 órakor vidám ünnepség a templomban, mindenkit szeretettel várunk)
• 07.05. péntek táborzáró szentmise 9 órakor a táborozóknak
• 07.05. péntek 18 órakor szentmise a helybélieknek utána kiértékelés, megbeszélés a plébánián

Fotók a pünkösdhétfői kirándulásról: Hálás szívvel köszönjük Szemler Judit fotóit az elsőáldozásról valamint Takács Zoltán és Tiszai Árpád fotóit a kalocsai kirándulásról.

Hittantábor: Idén nyáron a Káli-medencébe szervezünk hittantábort a gyerekeknek augusztus 6-11. között. Jelentkezési lapok a sekrestyéből elvihetők.

Családtábor: Családtábort szervezünk augusztus 2-4. között Révfülöpön. Tájékoztató elvihető a sekrestyéből. További információ Baczkó Beától kérhető.

Adoremus: A júniusi Adoremust átvehetik a sekrestyéből, akik megrendelték.

Szentségekre készülők: Azok a felnőttek és fiatalok, akik a szentségek felvételét kérik (Oltáriszentség, bérmálás, házasságkötés), személyesen jelentkezzenek Levente atyánál! A házasságkötésre időben, mielőbb jelentkezzenek a házasulandók!

Vers: Túrmezei Erzsébet: A harmadik.

Valamit kérnek tőled
Megtenni nem kötelesség
Mást mond a jog, mást súg az ész
Valami mégis azt kívánja:
Nézd, tedd meg, ha teheted!
Mindig arra a harmadikra hallgass, mert az a szeretet!
Messzire mentél, fáradt vagy, léptél százat
Valakiért még egyet kellene.
De tested, véred lázad
Majd máskor, nyugtat az ész, s a jog józanságra int
De egy szelídebb hang azt súgja megint:
Tedd meg, ha teheted!
Mindig arra a harmadikra hallgass, mert az a szeretet!
Valakin segíthetnél. Joga nincs hozzá, nem érdemli meg
Tán összetörte a szíved
Az ész is azt súgja, minek?
S a szelíd hang újra halkan kérlel:
Tedd meg, ha teheted!
Mindig arra a harmadikra hallgass, mert az a szeretet!
Ó, ha a harmadik egyszer első lehetne
és diktálhatna, vonhatna, vihetne,
Lehet elégnél hamar, esztelenség volna
De a szíved békességről dalolna,
S míg elveszítenéd, bizony megtalálnád életed!
Bízd rá magad arra a harmadikra, mert az a szeretet!

Korábbi hirdetményeink

Idézetek dr. Gyökössy Endre „Bandi bácsi” református lelkésztől ide kattintva olvasható.

Változik a stóladíj: A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia új stóladíjszabást vezetett be 2019. január 1-től. A csendes szentmisék íratása 1500 Ft-ba, az énekes szentmiséké pedig 3000 Ft-ba kerülnek. A temetések díja 25000 Ft-ra, az esküvőké pedig 30000 Ft-ra változtak. Szociálisan rászorulók esetében a díjak összege csökkenthető, ill. elengedhető.

Szent István szobrot tervezünk: A részletekért kattints ide!

Gondnok a plébánián: Szeretnénk tájékoztatni híveinket, 2018 márciusától hogy a Plébános atya régi szobájában egy fiatalember és édesanyja lakik, akik a plébánia területén lévő, és a templom körüli gondnoki teendőket fogják végezni. Fogadják őket szeretettel!

Rózsafüzér: Minden hónap 3. vasárnapján a szentmise előtti rózsafüzért hazánkért, Európáért, és keresztény felelős vezetőkért fogjuk elvégezni.

Ima a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusért:

Mennyei Atyánk,
minden élet forrása!
Küldd el Szentlelkedet,
hogy az önmagát értünk feláldozó
és az Oltáriszentségben velünk levő Krisztust
felismerjük és egyre jobban szeressük!
Ő Urunk és Mesterünk,
barátunk és táplálékunk,
orvosunk és békességünk.
Adj bátorságot,
hogy az ő erejét és örömét
elvigyük minden emberhez!
Add, hogy a készület ideje
és az Eucharisztikus Kongresszus ünneplése
egész hívő közösségünk,
fővárosunk, népünk,
Európa és a világ
lelki megújulására szolgáljon!

Amen.

Archívum: A csömöri egyházközség eddig fellelhető összes fényképe, videófilmje archiválásra került. A fényképek, filmek listája ide kattintva évekre, eseményekre lebontva megtekinthető, elolvasható, majd a kiválasztott fájl Tiszai Árpádtól elkérhető (Internetről nem tölthető le).

Gerinctorna: Szerdánként este 7 órától ismét lehetőség lesz közös gerinctornára a plébánián. Az érdeklődőket szeretettel várja Kővári Kati. Takarót és kispárnát mindenki hozzon magával.

Vidám Nyugdíjasok Klubja: Elindult a Vidám Nyugdíjasok Klubja, „Viszlát meló, klubélet helló!” szlogennel. A klub célja, az idősebbek közösségbe való szervezése. Színes programokkal várja a testvéreket havonta egy alkalommal a plébániára Gutyán Mihályné Nusika, a szervező. Első alkalom: március 20. hétfő, délután 2-től 4 óráig volt.Betegellátás: Aki tud olyan idős, beteg hívőnkről, aki már nem tud templomba járni, de szeretné, ha elsőpéntekenként a Plébános atya ellátná, kérjük jelezzék a sekrestyében, vagy a plébánia irodáján.

Szabadfogas: Elindult egy országos kezdeményezés SZABADFOGAS néven, melyben egyre több helyen állnak ruhafogasok, rajtuk meleg ruhák és a felirat: “Ha fázol, vegyél el egy kabátot. Ha nem szeretnéd, hogy mások fázzanak, tegyél ide egyet!”. Karitász csoportunk is bekapcsolódott ebbe a mozgalomba, és a mi ruhafogasaink a templom melletti Betlehemnél várják a jótevőket és a rászorultakat.

Gyermekeknek: A Jézus Szíve oltárhoz képeskönyveket raktunk ki a kisgyermekek számára, hogy a szentmise alatt nézegethessék azokat.

Újságunk: Megjelent a Keskeny út c. egyházközségi folyóiratunk karácsonyi száma, melyből családonként egy példányt kérünk hazavinni.

Imára hívunk: Szerdai napokon a szentmisében való közös zsolozsmázásra hívlak mindnyájatokat. Ezáltal kicsit hosszabbak lesznek ezek a szentmisék. Zsolozsmát azért is kell végeznünk, hogy „Krisztus imádsága megszakítás nélkül megmaradjon az Egyházban”. Kérem, hogy akinek van rá lehetősége, kapcsolódjon be ezekbe a liturgikus imádságokba!

A katolikus temetés: körülményeinek tisztázása: A Hittani Kongregáció instrukciói, katt ide!(Magyar Kurír)

Egy százalék: Adónk 1%-áról a Csömöri Római Katolikus Egyházközségért Alapítvány javára is lehet nyilatkozni. Rendelkező nyilatkozat a hátsó kis asztalkáról elvihető. Ne feledjük a másik 1%-ot a Katolikus Egyház javára megjelölni. Ezek az 1%-ok jelentős bevételi forrásuk mind a Katolikus Egyháznak, mind pedig egyházközségünk alapítványának, és nem kerül külön pénzébe a híveknek.

Egyházközségi videók a honlapon: Egyházközségünk honlapja tovább bővült. A GALÉRIÁBAN a fotók mellett készült egy VIDEO fül. Ha rákattintunk, akkor a régi évekre visszamenőleg, számos egyházközségi videót tekinthetünk meg. (elsőáldozás, bérmálás, évvégi hálaadás vetítések, Úrnapi körmenet, stb.

Lengyel katolikus magazin magyarul: A Szeressétek Egymást! c. időszakos katolikus magazin már nem ingyenes: 350Ft-ba kerül darabonként. Az árát bedobhatják a padok mögött lévő újságos dobozba, vagy a folyóiratban lévő csekken lehet feladni az adományt. Lelkileg igen értékes cikkek olvashatók benne, szeretettel ajánljuk!

Akolitus avatás: 2017 szeptember 30-án a Váci Székesegyházban akolitussá avatták Gombás Vilmos, Jagiello Ádám és Soós Árpád testvérünket. Most már ők is külön engedély nélkül áldoztathatnak.

Akolitusavatás: 2015. szeptember 26-án este 6 órakor a Váci Székesegyházban dr. Beer Miklós püspök atya akolitussá avatta Huszár Attila, Kun Csongor és Olgyay Bálint testvérünket. Áldoztathatnak, igeliturgiát tarthatnak a templomban.

Gerinctorna az egészségért: Ismét elkezdődik szerdánként este 7-től ½ 9-ig a közös gerinctorna a plébánián. Takarót hozzatok magatokkal! Minden érdeklődőt szeretettel vár: Kővári Kati.

Ökumené: Ajánljuk figyelmébe a következő, 32 perces videót, amely a nagy keresztény felekezetek közeledésének mérföldköveit mutatja be:Latin miserészek: Kedves Testvérek! A II. Vatikáni Zsinat kérése, hogy a hívek, a liturgia során őket illető részeket latinul is tudják mondani és énekelni. Ennek a kérésnek teszünk eleget, amikor novembertől januárig, tehát a kibővített karácsonyi ünnepkörben, a mise állandó részeit latinul énekeljük. Kérjük, hogy esetleges fenntartásaikat győzzék le a kedves hívek a római egyház hagyománya iránti tiszteletükkel, szeretetükkel és ragaszkodásukkal!

Jelentkezés a Karitászba: A Csömöri Szent Rita Karitász csoport várja azok jelentkezését, akik örömmel vennének részt a rászoruló idősek vagy családok támogatásában. Természetesen mindenki csak olyan mértékben, ahogy azt ideje engedi. Várjuk a középiskolás diákok jelentkezését is, akik a kötelező önkéntes munkát ebben a formában szeretnék ledolgozni. Az egyháznak lehetősége van az önkéntesség leigazolására. Jelentkezni a plébánián lehet vagy személyesen december 2-án 17.30-kor a plébánián tartandó karitász találkozón.

Karitász: A Csömöri Szent Rita Karitász csoport keresi a rászoruló családokat, idős embereket. Ha bárki ismer a környezetében olyan családot vagy idős embert, akinek támogatásra lenne szüksége, akkor a szentmise végén a templom bejáratánál vegyen el egy kérdőívet és töltesse ki a rászoruló ismerősével. Kitöltés után a kérdőívet a plébánia postaládájába dobja be legyen szíves!

Adoremus: Ez a havonta megjelenő kiadvány tartalmazza az aktuális havi szentmisék evangéliumát, olvasmányait, a nap szentjének rövid életrajzát és egy kis lelki útravaló elmélkedést minden napra. Ára 490 Ft.

Talált tárgyak: A talált tárgyak széles választéka (sapkák, esernyők, kesztyűk stb.) várja a tulajdonosokat a sekrestyében.