Aktuális hirdetéseink

Az oldalt hetente frissítjük az aktuális hirdetésekkel, legutóbb ekkor:

2017. augusztus 13. Évközi 19. vasárnap

» „Jöjj!” Péter ki is szállt a csónakból, elindult a vízen, és ment Jézus felé. De az erős szél láttán megijedt, és merülni kezdett. Felkiáltott: „Ments meg, Uram!” Jézus nyomban kinyújtotta kezét, megfogta őt, és így szólt hozzá: „Te kicsinyhitű, miért kételkedtél?” «

részlet a vasárnapi evangéliumból, Máté 14

Az aktuális heti miserendet lásd itt: Programnaptár

Nagyboldogasszony: Augusztus 15-én, kedden Nagyboldogasszony főünnepe lesz, mely parancsolt ünnep. A szentmise este ½ 7-kor kezdődik.

Augusztus 20: Idén az ökumenikus Szent István-napi ünnepség augusztus 19-én (szombaton) du. 5 órakor kezdődik a Csömöri Tót Hagyományok Házában.

Ima a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusért:

Mennyei Atyánk,
minden élet forrása!
Küldd el Szentlelkedet,
hogy az önmagát értünk feláldozó
és az Oltáriszentségben velünk levő Krisztust
felismerjük és egyre jobban szeressük!
Ő Urunk és Mesterünk,
barátunk és táplálékunk,
orvosunk és békességünk.
Adj bátorságot,
hogy az ő erejét és örömét
elvigyük minden emberhez!
Add, hogy a készület ideje
és az Eucharisztikus Kongresszus ünneplése
egész hívő közösségünk,
fővárosunk, népünk,
Európa és a világ
lelki megújulására szolgáljon!

Amen.

Fogadóóra: Hétfőn ½ 5-től fogadóórát tart Görbe József plébános a csömöri plébánián.

Lelkigyakorlat: Lelkigyakorlatos hétvégét szervezünk szeptember 9–10-én (szombat-vasárnap) Leányfalun, a Szent Gellért házban. 1 és 2 ágyas komfortos, fürdővel, WC-vel ellátott szobákban leszünk elszállásolva. Az utazást személyautókkal tervezzük. Összes költség 8000 Ft, mely tartalmazza a szállást, és 4 étkezést szombat ebédtől vasárnap ebédig. Jelentkezni lehet a sekrestyében kitett lapon augusztus 27-ig, 4000 Ft előleg fizetésével. Aki autóval tud jönni, kérjük írja be, és azt is, hogy hány üres hely van az autójában. Aki szállítást kér, azt jelölje be. Speciális étkezési igényt kérjük feltüntetni. Ha valaki szeretne részt venni, de anyagi nehézség miatt nem tud föliratkozni, kérjük jelezze Huszár Attilának, vagy Kalocsai Ágnesnek.

Családtábor képek: A tatai családtáborról készült képek megtekinthetők a kistarcsai plébánia honlapján. (kistarcsa.plebania.hu)

Karitász: A Katolikus Karitász iskolakezdési akciót hirdet 2017. augusztus 16. és szeptember 30. közötti időszakban. Az akció során szeretnénk használt, de még jó állapotban lévő iskolatáskákat, tanszereket gyűjteni. Ezekkel helyben próbálunk segíteni azoknak a családoknak, akikről tudjuk, hogy az iskolakezdés nehézséget jelent. Az adományok leadhatók szentmisék előtt a templomban, irodai órák alatt a plébánián, vagy jelezni lehet a karitász csoportunk telefonszámán: 30/667-84-07.

Adoremus: Az Adoremus augusztus havi száma elvihető a sekrestyéből (annak, aki megrendelte).

Archívum: A csömöri egyházközség eddig fellelhető összes fényképe, videófilmje archiválásra került. A fényképek, filmek listája ide kattintva évekre, eseményekre lebontva megtekinthető, elolvasható, majd a kiválasztott fájl Tiszai Árpádtól elkérhető (Internetről nem tölthető le).

Korábbi hirdetményeink

Katolikus óvoda: Kistarcsán katolikus óvoda létesítését tervezzük. Szeretnénk felmérni az igényeket, mely családok támogatják terveinket, hogyha megvalósul, majd oda szeretnék járatni gyermekeiket. Az igényfelmérő lapot a sekrestyében lehet kitölteni.

A világegyház hírei: Vatikáni rádió híre szerint, július 5-én, Wittenbergben, vagyis a reformáció szülővárosában csatlakozott hivatalosan a Református Egyházak Világszövetsége a megigazulás tanáról szóló közös nyilatkozathoz (amelyet az evangélikusok 1999-ben, a metodisták 2006-ban fogadtak el). Az ökumenikus folyamat újabb fontos állomása ez, hiszen a katolikusok, lutheránusok és metodisták után most a református egyházak is ugyanazt az álláspontot képviselik a megigazulás tanával kapcsolatban. Így egy fontos félreértés tisztázódott, amely a XVI. században megosztotta a keresztényeket.

Bérmálkozási lelkigyakorlat: A bérmálkozásra készülő fiataljainknak lelkigyakorlatot szervezünk. Időpontja: augusztus 28-29-30. (hétfő de. 10 órától szerda ebéd utánig) Helyszín: Misszionárius Nővérek Rendháza, Budapest, XIV., Hermina út 19. Kérjük a bérmálkozásra készülőket, hogy tegyék szabaddá ezt a három napot. Visszajelzést várunk mindenkitől a sekrestyében vagy az irodában.

Kórusunk jubilál: Köszönjük a templom kórusának egész éves önzetlen szolgálatát, megalakulásuk 12. évfordulója alkalmából.

Szombati rózsafüzér: 2017 március végétől minden szombaton a szentmise kezdete előtt fél órával rózsafüzért mondunk.

Vidám Nyugdíjasok Klubja: Elindult a Vidám Nyugdíjasok Klubja, „Viszlát meló, klubélet helló!” szlogennel. A klub célja, az idősebbek közösségbe való szervezése. Színes programokkal várja a testvéreket havonta egy alkalommal a plébániára Gutyán Mihályné Nusika, a szervező. Első alkalom: március 20. hétfő, délután 2-től 4 óráig volt.Terápia: Hiperaktív, értelmileg, vagy mozgásában elmaradott, és autista gyermekek fejlesztése terápiás kutya segítségével. Érdeklődni lehet: Veszelszki Éva 30/357-59-51.

Ingyenes nyelvleckék: A Csömöri Szent Rita Karitász szervezésében, ingyenes francia nyelvoktatás indul 5-9 éves gyermekek részére március 17-től minden pénteken ½ 5 – ¼ 6-ig a plébánián. Sok szeretettel várunk minden tanulni vágyó kisdiákot!

Templomtakarítókat várunk: A templom takarításához várjuk segítőkész híveink jelentkezését. Minden szombaton reggel 8-kor kezdünk, és kb. egy, másfél óra alatt el tudjuk végezni a munkát. Ha többen leszünk, heti váltásban be tudnánk osztani a szombat reggeleket.

Hittantábor: Idén nyáron Abádszalókra szervezünk a gyerekeknek hittantábort augusztus 4-9-ig. Jelentkezni lehet a hitoktatóknál.

Betegellátás: Aki tud olyan idős, beteg hívőnkről, aki már nem tud templomba járni, de szeretné, ha elsőpéntekenként a Plébános atya ellátná, kérjük jelezzék a sekrestyében, vagy a plébánia irodáján.

Családtábor: Ismét lesz családtábor, az idei évben Tatán, július 27-30-ig. Aki szeretne részt venni, a jelentkezési lapot - részletes ismertetővel - a sekrestyéből elviheti. A helyfoglalás miatt kérjük a jövő hét végéig a jelentkezéseket a sekrestyében, vagy irodai órák alatt a plébánián leadni.

Új felnőtt hittan: 2017. február 8-án, szerdán az esti szentmise után a felnőtteknek számára új, havi hittan sorozatot indítottunk, melyre mindenkit szeretettel várunk!

Szabadfogas: Elindult egy országos kezdeményezés SZABADFOGAS néven, melyben egyre több helyen állnak ruhafogasok, rajtuk meleg ruhák és a felirat: “Ha fázol, vegyél el egy kabátot. Ha nem szeretnéd, hogy mások fázzanak, tegyél ide egyet!”. Karitász csoportunk is bekapcsolódott ebbe a mozgalomba, és a mi ruhafogasaink a templom melletti Betlehemnél várják a jótevőket és a rászorultakat.

Gyermekeknek: A Jézus Szíve oltárhoz képeskönyveket raktunk ki a kisgyermekek számára, hogy a szentmise alatt nézegethessék azokat.

Keskeny út: Már weben is olvasható időszakos lapunk adventi száma 8 színes oldalon: Keskeny út.Szeretetláng: 2017 év elejétől a Szeretetláng imaórát hétfőnként az esti szentmise után fogjuk tartani.

Újságunk: Megjelent a Keskeny út c. egyházközségi folyóiratunk karácsonyi száma, melyből családonként egy példányt kérünk hazavinni.

Segítő beszélgetés: Egyházközségünk tagja, Hadrévy Borbála segítő beszélgetést kezdeményez híveink számára. Aki nehéz lelki helyzetben van, és szeretné kibeszélni magából a problémáját, vagy csak szeretné, hogy meghallgassák, annak mostantól szakszerű segítő beszélgetést kínál ingyenesen. Az ilyen beszélgetés célja, hogy elkerüljük az elmagányosodást, elidegenedést, a feleslegesség érzését. Ezekre az alkalmakra szerdánként ½ 4-től 6 óráig lesz lehetőség a plébánián. Időpontot előre szükséges egyeztetni, mise után a sekrestyében is meg lehet kapni az elérhetőséget.

Beszámoló: A Csömöri Római Katolikus Egyházközségért Alapítvány 2015. évi közhasznúsági jelentése itt olvasható.

Imára hívunk: Szerdai napokon a szentmisében való közös zsolozsmázásra hívlak mindnyájatokat. Ezáltal kicsit hosszabbak lesznek ezek a szentmisék. Zsolozsmát azért is kell végeznünk, hogy „Krisztus imádsága megszakítás nélkül megmaradjon az Egyházban”. Kérem, hogy akinek van rá lehetősége, kapcsolódjon be ezekbe a liturgikus imádságokba!

Keskeny út: Megjelent Keskeny út című helyi egyházközségi újságunk nyári száma! Ide katt!

Mária Rádió: Örömmel tudatjuk, hogy június 28-tól a Médiatanács a Mária Rádiót hirdette ki győztesként az FM 88.8 budapesti frekvencián. A vezetőség háláját és köszönetét fejezi ki, hogy több tízezer ember imádkozott erre a szándékra. A levél a templom hirdetőtábláján olvasható.

A katolikus temetés: körülményeinek tisztázása: A Hittani Kongregáció instrukciói, katt ide!(Magyar Kurír)

Egy százalék: Adónk 1%-áról a Csömöri Római Katolikus Egyházközségért Alapítvány javára is lehet nyilatkozni. Rendelkező nyilatkozat a hátsó kis asztalkáról elvihető. Ne feledjük a másik 1%-ot a Katolikus Egyház javára megjelölni. Ezek az 1%-ok jelentős bevételi forrásuk mind a Katolikus Egyháznak, mind pedig egyházközségünk alapítványának, és nem kerül külön pénzébe a híveknek.

Egyházközségi videók a honlapon: Egyházközségünk honlapja tovább bővült. A GALÉRIÁBAN a fotók mellett készült egy VIDEO fül. Ha rákattintunk, akkor a régi évekre visszamenőleg, számos egyházközségi videót tekinthetünk meg. (elsőáldozás, bérmálás, évvégi hálaadás vetítések, Úrnapi körmenet, stb.

Lengyel katolikus magazin magyarul: A Szeressétek Egymást! c. időszakos katolikus magazin már nem ingyenes: 350Ft-ba kerül darabonként. Az árát bedobhatják a padok mögött lévő újságos dobozba, vagy a folyóiratban lévő csekken lehet feladni az adományt. Lelkileg igen értékes cikkek olvashatók benne, szeretettel ajánljuk!

Akolitusavatás: Szeptember 26-án (szombat) este 6 órakor a Váci Székesegyházban dr. Beer Miklós püspök atya akolitussá avatta Huszár Attila, Kun Csongor és Olgyay Bálint testvérünket. Áldoztathatnak, igeliturgiát tarthatnak a templomban.

Beszámoló: A Csömöri Római Katolikus Egyházközségért Alapítvány 2014. évi közhasznúsági jelentése itt olvasható.

Újság: Szeretnénk buzdítani híveinket arra, hogy olvassák a heti rendszerességgel megjelenő katolikus folyóiratokat, pl. Új Ember, Keresztény Élet. Ezek az újságok tájékoztatnak bennünket a krisztusi szeretetről, Ferenc pápa gondolatairól, üzeneteiről, a keresztény világban történt eseményekről.

Jóga az egészségért: Ismét elkezdődik szerdánként este 7-től ½ 9-ig a közös jógagyakorlás a plébánián. Takarót hozzatok magatokkal! Minden érdeklődőt szeretettel vár: Kővári Kati.

Ajánljuk figyelmébe a következő, 32 perces videót, amely a nagy keresztény felekezetek közeledésének mérföldköveit mutatja be:Latin miserészek: Kedves Testvérek! A II. Vatikáni Zsinat kérése, hogy a hívek, a liturgia során őket illető részeket latinul is tudják mondani és énekelni. Ennek a kérésnek teszünk eleget, amikor novembertől januárig, tehát a kibővített karácsonyi ünnepkörben, a mise állandó részeit latinul énekeljük. Kérjük, hogy esetleges fenntartásaikat győzzék le a kedves hívek a római egyház hagyománya iránti tiszteletükkel, szeretetükkel és ragaszkodásukkal!

Köszönjük: Hálásan köszönöm mindenkinek, akik kétkezi munkájával, ill. a rengeteg virággal hozzájárult ahhoz, hogy Úrnapjának ünnepét még felemelőbbé tehettük! Külön köszönet azoknak, akik évtizedek óta végzik ezt a gyönyörű, de fáradtságos munkát, és azoknak is, akik most kapcsolódtak be! Szintén köszönetünket fejezzük ki Szabó Zsoltnak, az IKON Oktatás Kft. igazgatójának és munkatársainak, akik térítésmentesen fölújították templomunk bejárati ajtaját, melyet eredeti szépségében csodálhatunk.

Új lektoraink: 2014. szeptember 27-én a Váci Székesegyházban lektorrá avatták Huszár Attilát, Kun Csongort és Olgyai Bálintot. Egy év múlva akolitusként fogják szolgálni egyházközségünket.

Beszámoló: A Csömöri Római Katolikus Egyházközségért Alapítvány 2013. évi közhasznúsági jelentése itt olvasható.

Szent liturgia Kistarcsán: A kistarcsai templomban minden hónap 1. és 3. vasárnapján este 6 órakor görögkatolikus liturgia (szentmise) lesz. Ez a mi számunkra is érvényes szentmise. Az első alkalom: 2014. szeptember 21.

Prédikáció a weben: Letölthetők Görbe József atya néhány prédikációját. A letöltéshez katt ide!

Jelentkezés a Karitászba: A Csömöri Szent Rita Karitász csoport várja azok jelentkezését, akik örömmel vennének részt a rászoruló idősek vagy családok támogatásában. Természetesen mindenki csak olyan mértékben, ahogy azt ideje engedi. Várjuk a középiskolás diákok jelentkezését is, akik a kötelező önkéntes munkát ebben a formában szeretnék ledolgozni. Az egyháznak lehetősége van az önkéntesség leigazolására. Jelentkezni a plébánián lehet vagy személyesen december 2-án 17.30-kor a plébánián tartandó karitász találkozón.

Karitász: A Csömöri Szent Rita Karitász csoport keresi a rászoruló családokat, idős embereket. Ha bárki ismer a környezetében olyan családot vagy idős embert, akinek támogatásra lenne szüksége, akkor a szentmise végén a templom bejáratánál vegyen el egy kérdőívet és töltesse ki a rászoruló ismerősével. Kitöltés után a kérdőívet a plébánia postaládájába dobja be legyen szíves!

Beszámoló: A Csömöri Római Katolikus Egyházközségért Alapítvány 2012. évi közhasznúsági jelentése itt olvasható.

Adoremus: Ez a havonta megjelenő kiadvány tartalmazza az aktuális havi szentmisék evangéliumát, olvasmányait, a nap szentjének rövid életrajzát és egy kis lelki útravaló elmélkedést minden napra. Ára 490 Ft.

Beszámoló: A Csömöri Római Katolikus Egyházközségért Alapítvány 2011. évi közhasznúsági jelentése itt olvasható.

Talált tárgyak: A talált tárgyak széles választéka (sapkák, esernyők, kesztyűk stb.) várja a tulajdonosokat a sekrestyében.