A Lelkes Szerelde születésének története

József atya kérésére tártam történetemet a kedves hívek elé a templomben, és itt, a plébánia honlapján, rászorultsági alapon.

Édesanyám tavaly tavasz óta tartósan fekvőbeteg lett, felkelni egyáltalán nem tud, otthon ápoljuk, délelőtt csak én vagyok vele. Olyan munkát kellett találnom, amely otthonról végezhető, és amely megfelel a végzettségemnek és a képességeimnek.
Sok hónap töprengés után azt a megoldást választottam, hogy – bár e kényszerítő körülmény hiányában talán soha nem tettem volna – egyéni vállalkozást indítok, otthonunkban kialakítok egy műhelyt, ahol lakossági elektronikus háztartási és szórakoztató elektronikai készülékek javításával fogok foglalkozni. Elektronikai szakközépiskolában érettségiztem, ezt követően 2004-ben villamosmérnöki diplomát szereztem a Műszaki Egyetemen, ezután két és fél évig börtön-biztonságtechnikai fejlesztőmérnökként, majd 9 évig egy szállodai és börtönzárakat gyártó, forgalmazó és szervizelő vállalkozásnál dolgoztam. Hobbim az áramkörépítés és barátoknak, ismerősöknek elektronikus készülékek javítása. Hónapokig törtem a fejem a vállalkozás fantázianevén, sokáig csak banális, használhatatlan ötletem volt, míg egyszer csak – hiszem, hogy a Szentlélek sugallatára – kipattant a fejemből a ”Lelkes Szerelde” név, amelyről azonnal tudtam: ez az igazi. Ezáltal megerősítést is érzek az Úrtól, hogy jól döntöttem. Utánajártam a vállalkozásindítás pontos módjának, majd 2017 novemberében elkezdtem családi házunkban a műhely kialakítását. 2018 február 1-én lettem hivatalosan egyéni vállalkozó, azonban a műhely még nem volt készen, ezért csak február 12-én tudtam megnyitni. Tudom, kockázattal jár (katás) vállalkozónak lenni, hiszen 50 ezer forint adó és további 14 ezer forint egyéb költség (könyvelő, iparűzési adó, pénztárgép mobilszolgáltatása, honlap tárhelyszolgáltatás) minden hónapban van, akkor is, ha nem lenne bevételem. Ennek ellenére bizakodó vagyok, mert sokféle készüléket meg tudtam már javítani az utóbbi 10 évben, konkurrencia tudomásom szerint nincs Csömörön, igény azonban annál inkább.
Arra kérem a kedves híveket, hogy ha megtalálják a sárga szórólapomat a postaládájukban, s netán elromlana otthon valamilyen elektromos készülék, gondoljanak arra, hogy egy testvérük a közösségben lelkesen várja, hogy megjavíthassa becsületesen, garanciával.

A vállalkozás honlapjának címe: www.lelkes-szerelde.hu

Köszönettel:

Kun Csongor,
helyi akolitus, a csömöri plébánia honlapjának szerkesztője